In dit boek ga ik het met je hebben over de gevolgen die Agile heeft voor jou, je team en je organisatie. De kansen die er liggen om er een feestje van te maken. Her en der over de noodzaak van aanpassen. Ik ga je niet uitleggen wat Agile is. Ik wil sowieso niet in een discussie belanden over wat Agile is. Het gaat mij om de mindset. Een manier van denken. En die manier van denken geeft ruimte voor eigen verantwoordelijkheid en regie. Voor werkelijk samenwerken en mooie dingen realiseren. Voor experimenteren en leren.

Wendbaarheid, reactievermogen en creativiteit zijn vereist om mee te kunnen doen in deze markt. Agile is een gevolg van hoe de wereld werkt en zelfs hoe mensen van nature het liefst werken. Zolang je het toepast als een manier van denken en werken en niet alleen als een manier van organiseren. Dat is het pleidooi dat ik toelicht in 170 bladzijden. Van waarom ik er niet in geloof tot waarom ik de grootste Agile-fan ben.

Ik maak de vertaling van mijn eerdere twee boeken naar de organisatiecontext. Ik heb bestaand werk aan elkaar gekoppeld en de link gemaakt tussen mijn werk, mijn gedachten en de wereld van nu. De link naar Agile ga ik niet elke keer letterlijk benoemen. Ik ga ervan uit dat je die ziet, of van mij aanneemt dat die er is. Direct of indirect.

Daarmee gaat het misschien nog wel verder dan een mindset of een manier van denken. Het gaat over meedoen in de tegenwoordige tijd. Over wie je moet zijn. Daar wil ik je over na laten denken.

Hier vind je een aantal blogs die je terugvindt in het boek.

Nu te bestellen!

Het boek is overal online verkrijgbaar (ISBN 9789463989688) voor € 20,-. Bestel je het in mijn shop, krijg je een gesigneerd exemplaar thuis!

Elke dag een beetje beter!

De inhoud van dit boek is gebaseerd op mijn inzichten en ervaring opgedaan in de afgelopen jaren als teamcoach, manager en consultant. Meer hierover lees je op elkedageenbeetjebeter.nl.