Verandering betekent anders doen. Als dingen beter gedaan moeten worden, moeten ze anders dan gisteren. Daarom zetten we de eerste stap vandaag. En morgen zetten we er nog eentje. Elke dag een beetje beter.

Te vaak blijft het bij goeie ideeën. Bij het bedenken van nieuwe dingen. Maar daar blijft het dan bij. Of de oplossingen worden zo groot gemaakt dat ze verlammend werken en dat niemand weet waar er begonnen moet worden.

Ik help organisaties werkelijk in actie te komen. Dat doe ik door mensen te activeren, doelen scherp te stellen en problemen op te lossen. Door spiegels voor te houden en door hen uit te dagen anders te kijken. Voorbij de eigen perspectieven.
Beweging in organisaties is geen project, het is een activiteit. Het gaat erom dingen elke dag een beetje beter te doen. En daarmee beginnen we nu.

Onderweg mag het ook leuk zijn. Sterker nog, zonder mensen in te zetten vanuit hun intrinsieke motivatie zit er geen energie in het team om de volgende stap te zetten.

Als teamcoach om een team voor langere tijd te begeleiden, of met een eenmalige workshop of training.

Meer over mij lees je hier. Ervaring in eerdere trajecten beschrijf ik op mijn LinkedIn-profiel.

Wat heb jij daar aan?

➢ Mensen komen in beweging
➢ Worden gemotiveerd vanuit hun drijfveren
➢ Zij nemen eigenaarschap vanuit eigen verantwoordelijkheid
➢ Ervaren hoe gedragsverandering werkt

ACTIE-aanpak

Lees hier meer over mijn ACTIE-aanpak voor de begeleiding van teams.

Wat anderen zeggen

“Frank is erg prettig om mee samen te werken: geïnteresseerd, luisterend, maar ook confronterend als het moet. Hij heeft veel kennis van verschillende werkmethoden, en gaat pragmatisch te werk. Hij kijkt wat het best werkt voor jouw specifieke situatie en helpt om dat te realiseren. Frank kan zonder teveel weerstand op te roepen helpen om een groep mensen in beweging te krijgen.”
– Matthijs van de Peppel

“Frank is ruim een half jaar bij ons Team Implementatie betrokken geweest als teamcoach en om het team te helpen in een zoektocht anders met elkaar te werken. Ik heb Frank leren kennen als iemand die snel het vertrouwen van mensen krijgt, flexibel meedenkt over wat een team en organisatie nodig heeft en vervolgens ook hands-on helpt om dat in te richten. Dank voor de samenwerking Frank!”
– Margo Brands

“Frank heeft voor onze businessunit een workshop gegeven over agile werken en persoonlijk leiderschap. Wij waren enthousiast over hoe hij de nadruk legt op de persoonlijke ruimte die medewerkers kunnen creëren om hun eigen doelen waar te maken. Dat was een aangename interpretatie van agile werken ten opzichte van de focus die er meestal op de meer technische aspecten is. Door het publiek actief aan het werk te zetten met kleine opdrachten tussendoor, weet ik zeker dat het bij iedereen impact had. ”
– Erleyne Brookman

“Frank heeft lef, een enorme drive en durft lastige keuzes te maken. Je kan hem goed in je team hebben vanwege zijn enthousiasme en zijn denken in mogelijkheden.
Frank houdt van het podium. Zijn trainingen en workshops zijn inspirerend en actiegericht waardoor deelnemers altijd direct met het geleerde aan de slag kunnen.”
– Arie van der Priem

“Frank heeft een frisse kijk op organisaties en mensen met bijbehorende ontstane patronen en wellicht blinde vlekken. Vervolgens kan hij op een respectvolle manier en met humor zaken aan de orde stellen. Dat brengt beweging in de mens en de organisatie. Hij staat stevig. Voor groepen en ook online ;-). Teamsessies faciliteren en trainingen (maatwerk) geven doet hij goed!”
– Yara Beerling

“In onze samenwerking heb ik Frank leren kennen als een persoon die een heldere kijk op de zaak heeft, het geheel kan overzien. Hij komt het beste tot zijn recht als hij zich richt op de inhoud. Heeft zeer goede kennis van de organisatie en processen en kan dit samen met zijn gevoel voor humor op een authentieke wijze overbrengen. Dat maakt Frank een collega waar je graag mee samenwerkt. Hij staat open voor feedback en is altijd bereid om te helpen. In zijn manier van werken schuilt ook wat nonchalance wat een verkeerde indruk kan geven. In mijn ogen is Frank erg betrokken en loyaal. Hij gaat voor het beste resultaat, werkt goed samen en kan goed communiceren.”
– Mike Spieker

Lees meer referenties op de ‘Over mij’-pagina.