Beste Nicoline,

Hieronder vind je jouw persoonlijke resultaten van de scan voor elk van de onderdelen van Persoonlijk Leiderschap. Hoe hoger je score, hoe groter het groeipotentieel. Je ontvangt de tekst ook als email.

En nu jij! groeipotentieel

Dromen, doelen en doelstellingen

Voor jou is het duidelijk waar je heen wil als alles zou kunnen. Je ziet je dromen helder voor je. Je twijfelt over waar je heen wil. Je hebt wel ideeeën, maar geen vastomlijnd doel. Je werkt met heldere doelstellingen en zet mooie stappen.

Gedrag en overtuigingen

Je kent de basisprincipes over gedrag, maar zou er meer over kunnen leren, zodat je effectiever kunt handelen. Je kunt je overtuigingen de werkelijkheid nog wel eens laten vertroebelen. Soms laat je dingen maar voor wat ze zijn.

Zichtbaarheid

Je hebt een idee van waar je goed in bent, maar weet dat niet altijd even goed over de bühne te brengen.

Omgaan met verandering

Soms twijfel je of je er voor moet gaan. Ook als je weet dat het de juiste keuze is.
Je staat niet te springen om risico’s te nemen of nieuwe dingen te doen. Je hebt een nuchtere mindset. Je bent niet negatief ingesteld, maar ook niet per definitie positief.

Effectief veranderen

Jij bent niet de creatiefste van je team, maar kunt heus wel een probleem oplossen. Je zoekt de spotligt niet op, maar bent zeker ook geen muisje in de hoek. Je kent jezelf, weet waar je goed in bent en waarin minder. Verandering komt niet in één keer. Dat wil je misschien wel, maar zo werkt het niet. Het is een kwestie van fouten maken en stapjes zetten.

Tot slot

Bedankt voor het invullen van de scan. Lijkt het je zinvol om deze scan voor je team, afdeling of hele organisatie in te zetten? Stuur me dan een mail of vul het contactformulier in.

Impact programma

Je hebt ook vragen beantwoord over de impact die het online ontwikkelprogramma ‘En nu online!’ zou kunnen hebben op jouw ontwikkeling. Je scoort 66%.