Op de vraag “Wat doe jij tegenwoordig?” kan ik geen kort antwoord geven. Ik omschrijf mezelf als coach. Vragend, luisterend en spiegelend help ik mensen en teams tot inzichten komen en hen in beweging te brengen. Dat kan dan ook nog als Agile coach zijn, of individueel als loopbaancoach. Soms ben ik meer een consultant of adviseur. En ik ben trainer, facilitator en dagvoorzitter.
Al zoekende kwam ik op het woord ‘patroon’. En het mooie is dat dat woord drie betekenissen kent in de Van Dale. Met deze drie betekenissen kom ik een heel eind in het beschrijven van de rollen die ik kan vervullen voor mensen, teams en organisaties. Ik kom graag in contact met je als je vraagstukken hebt waarvoor je een patroon nodig hebt.

Als patroon in teamactivatie en persoonlijk leiderschap activeer, inspireer en ontwikkel ik teams en mensen. Ik ontwikkel trainingen, workshops, webinars en programma’s. Na mijn interventies zijn de deelnemers geactiveerd en geïnspireerd en staan zij in de ontwikkelstand.

1 De Patroon

Ik ben de patroon. De voorman. De duwer. De trekker. De leider. De beschermer van de troepen. En van de leiding. Ik activeer. Ik zorg dat er wat gebeurt. En dat ga je merken.

2 De Patroon

Ik ben de patroon. Met lading. Met projectiel. Ik ga door de organisatie. Ik schud op. Ik schud wakker. Confronterend. Spiegelend. Op zoek naar verbetering. Naar wat de verandering tegenhoudt. Ik verbind. Ik verzamel. Ik organiseer. Ik regel. En dat heeft effect.

3 Het Patroon

Ik doorbreek het patroon. De manier waarop het altijd gedaan werd. Ik ga buiten de lijntjes. Buiten bestaande patronen.
Ik ontdek het patroon. De bestaande werkwijze. Waar het mis gaat.
Ik creëer het patroon. Het nieuwe patroon. Gebruikmakend van bestaande patronen binnen en buiten de organisatie. Ik creëer verhalen. Die inspireren. Samengesteld uit bestaande verhalen.

Ik leid organisaties naar een nieuw patroon van verandering. Naar een nieuw denkpatroon. Naar elke dag een beetje beter worden.

Meer over mij op de pagina Over mij.