Over mij

Als expert in persoonlijk leiderschap en gedragsverandering zet ik mijn energie, kennis en ervaring in om mensen in beweging te brengen, spiegels voor te houden, groepen te activeren en samenwerking leuker en effectiever te maken. Daarnaast ben ik auteur van 300 blogs en de boeken ‘En nu jij!’, ‘En nu echt!’ en ‘En nu Agile!’.

Je kunt me boeken als trainer, teamcoach of spreker voor je team, organisatie of event (offline en online). Of je neemt deel aan een van mijn open trainingen, webinars of online programma’s. Mensen kennen mij als scherp maar vertrouwd, theoretisch onderlegd maar praktisch en serieus met humor.

Frank Oeben, aangenaam!

Als patroon in teamactivatie en persoonlijk leiderschap activeer, inspireer en ontwikkel ik teams en mensen. Ik ontwikkel trainingen, workshops, webinars en programma’s. Na mijn interventies zijn de deelnemers geactiveerd en geïnspireerd en staan zij in de ontwikkelstand.

Meer over mij, mijn ervaring en mijn achtergrond vind je op LinkedIn. Je kunt ook hier mijn CV downloaden. Wil je weten wat ik voor jou, jouw organisatie of je team kan betekenen? Stuur me een mailtje via frank@bijoeben.nl, een berichtje via de contactpagina, of app me direct via de button rechtsonderin je scherm.

Wat ik voor jou kan doen

Wat ik eerder deed

Teams en organisaties opgezet, geactiveerd, getransformeerd en geadviseerd vanuit lijn-, staf- en consultancyrollen. Mensen en teams gecoacht en ontwikkeld als teamleider, manager, teamcoach en trainer.

– 100+ keer voor de groep gestaan
– 1500+ mensen geactiveerd
– 20 jaar ervaring
– 300 blogs
– 3 boeken

Begeleiding van het managementteam van een productiebedrijf in Gelderland naar meer onderlinge samenwerking, vertrouwen, werkplezier en resultaat.
– Productiebedrijf in Gelderland

Het MT van de afdeling Logistiek helpen de visie te vertalen naar een concreet actieplan voor de korte termijn. Daarbij bleken er vooral heel verschillende beelden te bestaan over het realiseren van die visie, en veel onbegrip voor de verschillende perspectieven. Door rust te nemen, meningen uit te spreken en zich kwetsbaar op te stellen werden de frustraties op tafel gelegd en konden deze worden aangepakt.
– Afval- en energiebedrijf in Noord-Holland

Als dagvoorzitter en Agile coach meegewerkt aan de eerste PI Planning voor 80 medewerkers.
– Woningcorporatie in Amsterdam

Het bedenken, initiëren, opzetten, leiden, begeleiden en uitvoeren van projecten op het gebied van persoonlijk leiderschap, trots, cultuur, ontwikkeling, werving, betrokkenheid en tevredenheid in de rol van HR Projectmanager.
– Specialist Development programma
– Referral Incentive programma
– Employer branding en interne trots

– Ordina, ICT-dienstverlener in Nieuwegein

Business unit Digital Marketing gestart, opgebouwd en geleid als business unit manager.
Resultaten:
□ Nieuwe business unit met propositie, blogs, nieuwe klanten, naamsbekendheid binnen Ordina
□ Business unit met hoogste medewerkertevredenheid
□ 50 medewerkers
□ Gezonde marge

– Clockwork, het digital agency van Ordina, Nieuwegein/Amsterdam

Als Client Engagement Manager verantwoordelijk voor het een na grootste account van Ordina: Philips
Resultaten:
□ Account van een paar ton naar € 10 miljoen/jaar gebracht
□ Tweede hoogste score op klanttevredenheid
□ Methodiek voor meten en onderhouden medewerkertevredenheid op opdracht geïntroduceerd, die later de Ordina-brede standaard werd
□ Accountteam gebouwd van 2 naar 6 man, uiteindelijk mijn positie overbodig gemaakt door het team zelfstandig te laten draaien
□ Pitch voor outsourcingsdeal met offshorepartner India, bezoek aan nearshorepartner in Istanbul

– Ordina, ICT-dienstverlener in Nieuwegein

Waarom ik?

Wat mij onderscheidt is mijn pragmatische en directe aanpak. Ik focus mij op concrete ontwikkeling en verandering. Elk dag een beetje beter. Ik weet grootse, ambitieuze plannen om te zetten naar werkelijke actie vandaag. Zodat er ook echt wat gebeurt. Dat doe ik door de motivatie van het team op te zoeken en met hen aan de slag te gaan. Hierbij zet ik mijn kennis van gedrag, leiderschap en cultuur in. Ook kan ik gebruik maken van een aantal werkvormen die ik de afgelopen jaren heb ontwikkeld.

Wat anderen zeggen

“De afgelopen maanden heb ik met veel plezier de 13-weken online training/masterclasses En nu Online! gevolgd bij Frank. Door de korte lijntjes die ik met Frank als coach had was het contact optimaal en kreeg ik ook gelijk fijne feedback op de momenten dat ik het nodig had. Dankzij Frank en zijn training heb ik op persoonlijk én professioneel gebied mooie stappen gemaakt. Ik beveel Frank dan ook als coach zeker aan als je iemand zoekt die jou met zijn training in kan laten zien hoe je, door jezelf een eerlijke spiegel voor te houden, mooie stappen kan maken.”
– Brenda van der Holst

“Frank geeft training met plezier, op een hele eigen wijze en vanuit eigen ervaringen en overtuiging. Dat maakt het heel verfrissend. Er zijn maar weinig trainingen waarbij bij mij meerdere lessen blijven hangen, waaraan ik regelmatig terugdenk en waardoor ik ook wezenlijk andere dingen ga doen. Frank geeft dit soort trainingen. Bedankt Frank!”
– Linda Mostert

“Frank heeft lef, een enorme drive en durft lastige keuzes te maken. Je kan hem goed in je team hebben vanwege zijn enthousiasme en zijn denken in mogelijkheden.
Frank houdt van het podium. Zijn trainingen en workshops zijn inspirerend en actiegericht waardoor deelnemers altijd direct met het geleerde aan de slag kunnen.”
– Arie van der Priem

“Frank zet je tot denken aan, stimuleert je om uit je comfortzone te stappen, geeft talloze relevante voorbeelden en leert je, met de juiste kritische vragen, nog beter naar jezelf te laten kijken en te achterhalen waar je echt blij van wordt, energie van krijgt en erachter te komen waar je goed in bent.”
– Wendy de Rooij

“Ik heb een training bij Frank gevolgd. Met humor, kennis van zaken en een scherp luisterend oor wist hij mijzelf en de rest van de groep mee te nemen in de zoektocht naar geluk. Naar mijn overtuiging heeft hij met deze (door hemzelf ontwikkelde) training een deel van de groep daadwerkelijk op een andere levenskoers gestuurd. De koers die ze ‘eigenlijk’ al wilden volgen, maar werden tegengehouden door belemmerende overtuigingen. Tijdens de training wist Frank deze vakkundig en oprecht tot de juiste proporties terug te brengen waardoor men ter plekke de eerste stap durfde te zetten. Kortom, ik beveel Frank zijn training van harte aan.”
– Arno Broere

“Frank heeft een frisse kijk op organisaties en mensen met bijbehorende ontstane patronen en wellicht blinde vlekken. Vervolgens kan hij op een respectvolle manier en met humor zaken aan de orde stellen. Dat brengt beweging in de mens en de organisatie. Hij staat stevig. Voor groepen en ook online ;-). Teamsessies faciliteren en trainingen (maatwerk) geven doet hij goed!”
– Yara Beerling

“Frank is een fijne manager met oog voor talent en persoonlijke groei. Hij heeft mij goede handvatten gegeven om mijn loopbaan een nog grotere boost te geven en mijn talenten maximaal te herkennen en benutten. Hij is prettig in omgang en altijd in voor een grapje of serieus gesprek.”
– Mellissa van Heest-Cooijman

“Frank bruist van de energie en ideeën. Hij is uitermate gedreven om mensen te coachen en een spiegel voor te houden en messcherp door te vragen tot de roze wolk in zicht is. Om daarna te inspireren die wolk te laten oplossen in stralend weer met een routekaart daar naartoe. Belezen met veel kennis over persoonlijke ontwikkeling, drijfveren en succes met passie. Durven, dromen, doen Bij Oeben.”
– Emile Baltussen

“In onze samenwerking heb ik Frank leren kennen als een persoon die een heldere kijk op de zaak heeft, het geheel kan overzien. Hij komt het beste tot zijn recht als hij zich richt op de inhoud. Heeft zeer goede kennis van de organisatie en processen en kan dit samen met zijn gevoel voor humor op een authentieke wijze overbrengen. Dat maakt Frank een collega waar je graag mee samenwerkt. Hij staat open voor feedback en is altijd bereid om te helpen. In zijn manier van werken schuilt ook wat nonchalance wat een verkeerde indruk kan geven. In mijn ogen is Frank erg betrokken en loyaal. Hij gaat voor het beste resultaat, werkt goed samen en kan goed communiceren.”
– Mike Spieker

“Frank was mijn operationele manager bij SourcePower en collega bij de PMO unit. Ook begeleidt mij bij Ordina als Young Professional.
Wat kan ik over Frank zeggen? Hij heeft de humor van Urbanus, de visie van Napoleon, de daadkracht van Hercules en de charme van Cassanova. Door met hem te klankborden worden grijze ambitiewolken concrete loopbaanstappen en krijg ik steeds meer inzicht in wat ik wil, wat ik kan, wat ik niet kan en waar ik naartoe wil. Niets meer, niets minder.”
– Dennis Nieuwpoort

“Ik heb Frank’s training ‘En nu jij’ met heel veel plezier gevolgd. Frank heeft me geholpen in de zoektocht naar dingen die me gelukkig maken. De training zat goed in mekaar. Het was heerlijk confronterend en herkenbaar, maar tegelijk ook constructief. Door Frank’s enthousiasme en kennis van het onderwerp kreeg iedereen in de groep hernieuwde motivatie om het heft in eigen handen te nemen. Ik kan deze training en trainer van harte aanraden!!”
– Michiel de Groot