Over een congres, batterijen en Twitter

VPTUtwitter
Op 27 september was ik voor de derde maal aanwezig op het Congres voor Planning, Tijdregistratie en Urenregistratie. Het was wederom erg interessant. Het mooie is dat er zowel praktijcases als productpresentaties als ontwikkelingen in de markt worden besproken. Natuurlijk werden er een hoop open deuren ingetrapt, maar zelfs dat kan op zijn tijd nuttig zijn. Ik heb geprobeerd de meest interessante quotes te tweeten. Totdat de batterij van mijn telefoon leeg was (wanneer wordt daar iets op gevonden?).

Mijn laatste Twitterwapenfeit was een foto van HNW-evangelist Bob Smits.

Om toch nog het verhaal compleet te maken hierbij nog mijn laatste aantekeningen.
  • Bob Smits: In de VS hebben ze het niet over HNW, daar bestaat het helemaal niet. Daar doen ze het gewoon.
  • Case Flevoziekenhuis: De medewerkers ervaren geen loopbaanperspectief, terwijl er legio mogelijkheden zijn. Je moet je medewerkers dus wijzen op de mogelijkheden en actief stimuleren er gebruik van te maken.
  • Presentatie Topteam Advies: Waarom een goed idee of instrument (lees: tool) niet goed genoeg is: c’est le ton que fait la musique. En hij speelde live op een saxofoon om dit toe te lichten. Hwt gaat er om hoe je de tool toepast. Praktisch iedere tool kan hetzelfde.
  • Presentatie Topteam Advies: Laat medewerkers solliciteren om deel te nemen aan je project. Daarmee garandeer dat je gemotiveerde mensen in je team hebt en voorkom je waterhoofdteams.
  • Presentatie Topteam Advies: Roep buiten je projectteam altijd over de status: ‘Het gaat goed, maar we hebben nog een hoop te doen’. Daar wordt je projectresultaat beter van.
 • Afsluiting door Erik Peekel: Een groep is slimmer dan het slimste individu: The wisdom of the crowds. Briljante kerel trouwens. Je kan in alles zien dat hij plezier in zijn werk heeft en dat werkt aanstekelijk (of je ergert je er kapot aan). Zie ook dit.

Ik wilde het jullie niet onthouden.Een hoop nuttige inzichten die gaan resulteren in een aantal nieuwe blogs, waarin de conclusies volgen. De eerste was mijn vorige. Ik hou jullie op de hoogte.

Groeten,

Frank

En nu jij!

Als je nog niet uitgelezen bent, er staan nog 350 blogs voor je klaar. En bijna 100 podcasts. Of bestel een van mijn boeken.
Wil je een mailtje krijgen als er een nieuwe blog of podcast online staat en mijn boek ‘En nu jij!’ als ebook ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn update.
Maar van lezen en luisteren alleen kom je niet vooruit. Wil je echt aan de slag? Start dan vandaag nog met mijn coachingsprogramma of schrijf je in voor een training.