Ik pleit voor meer geluk op de werkvloer. Meer de goeie dingen doen. Omdat het leuker is, maar ook omdat het veel beter is voor een organisatie. Ik pleit voor minder gedoe. Meer resultaat. Ik wil weten hoe het werkt. Hoe jij werkt. Hoe ik werk. Hoe wij samenwerken. En hoe en waarom niet. Ik zoek daar antwoorden bij. Daar schrijf ik over in blogs en boeken.

Met mijn blog ben ik in 2010 gestart mijn gedachten op papier te zetten. Hoe meer ik schreef, hoe meer ik bedacht. Hoe meer ik bedacht, hoe meer ik concludeerde. Hoe meer ik concludeerde, hoe meer er patronen ontstonden. Patronen die een verhaal vormden. Een verhaal dat een boek werd. Een boek waar ik vooral zelf veel van leerde. En om mezelf die leerervaring nog eens te gunnen schreef ik een tweede boek. Het eerste boek ‘En nu jij!‘ over wat je nou eigenlijk wil en hoe je daar dichterbij in de buurt kunt komen. Het tweede boek ‘En nu echt!‘ over waarom je niet gewoon doet wat je wil doen, wat je tegenhoudt en hoe je ondanks die rare processen in je hoofd toch stappen kunt zetten.

In mijn derde boek En nu Agile? heb ik het met je over de gevolgen die Agile heeft voor jou, je team en je organisatie. De kansen die er liggen om er een feestje van te maken. Over de noodzaak van aanpassen. 

Met En nu wij! heb ik de Agile-lading van ‘En nu Agile?’ af gehaald en dit boek herschreven naar een meer algemene organisatiecontext, waarin heus de term ‘Agile’ nog gebruikt wordt. Het resultaat is een boek waarvan de opbouw is volledig anders en de leesbaarheid is sterk verbeterd. Wat blijft zijn de inzichten, ervaringen en anekdotes uit eerdere blogs, de koppeling naar mijn eerdere boeken en inzichten, en de vertaling naar wat dit voor jou en jouw team betekent.

De vierde verhaallijn had als werktitel ‘En nu…? – Hoe word ik een mindful ninja?‘. ‘En nu jij!’ is een praktisch zelfhulpboek. ‘En nu echt!’ is de verdieping vanuit psychologie, neurologie en biologie. Er zit al veel meer filosofie in. Sterker nog, het gaat juist over het ter discussie stellen van wat je weet. Het vierde (of eigenlijk vijfde) boek werd ‘En nu eerlijk!‘. In dit boek neem ik je mee op reis langs de ervaringen van de afgelopen vier jaar en de inzichten uit mijn blogs, podcasts en liedjes. En hoe ik deze toepas. Dit boek is mijn filosofische kijk op het leven. Een boek over eerlijk zijn naar jezelf, over jezelf accepteren. Daardoor durf je keuzes te maken die bij je passen, waar je gelukkiger van wordt. Met mezelf als lijdend voorwerp. Een open en eerlijke kijk op stormachtige gebeurtenissen in een periode waarin alles in mijn leven veranderde. En toen veranderde ik.

Onderweg naar de boeken schreef ik veel gedachten al op in blogs. Deze gedachten zijn grotendeels in de boeken terecht gekomen. Iedere blog is gecategoriseerd naar de verhaallijn van een of meerdere van de boeken.

Ook voor beweging in je organisatie

Beweging is belangrijker dan ooit. Stilstand betekent niet alleen achteruitgang, maar zelfs ondergang. Je moet gaan bewegen. Het vuur moet terug in de organisatie. Vuur vanuit drijfveren en motivatie. Als mensen in beweging komen beweegt je organisatie. Met mensen die meer durven, en gaan leren en experimenteren worden belemmeringen doorbroken en wordt de organisatie proactief. Dat is dan ook de basis van mijn werk.