Ik pleit voor meer geluk op de werkvloer. Meer de goeie dingen doen. Omdat het leuker is, maar ook omdat het veel beter is voor een organisatie. Ik pleit voor minder gedoe. Meer resultaat. Ik wil weten hoe het werkt. Hoe jij werkt. Hoe ik werk. Hoe wij samenwerken. En hoe en waarom niet. Ik zoek daar antwoorden bij. Daar schrijf ik over in blogs en boeken.

Met mijn blog ben ik in 2010 gestart mijn gedachten op papier te zetten. Hoe meer ik schreef, hoe meer ik bedacht. Hoe meer ik bedacht, hoe meer ik concludeerde. Hoe meer ik concludeerde, hoe meer er patronen ontstonden. Patronen die een verhaal vormden. Een verhaal dat een boek werd. Een boek waar ik vooral zelf veel van leerde. En om mezelf die leerervaring nog eens te gunnen schreef ik een tweede boek. Het eerste boek ‘En nu jij!‘ over wat je nou eigenlijk wil en hoe je daar dichterbij in de buurt kunt komen. Het tweede boek ‘En nu echt!‘ over waarom je niet gewoon doet wat je wil doen, wat je tegenhoudt en hoe je ondanks die rare processen in je hoofd toch stappen kunt zetten.

In mijn derde boek En nu Agile? heb ik het met je over de gevolgen die Agile heeft voor jou, je team en je organisatie. De kansen die er liggen om er een feestje van te maken. Over de noodzaak van aanpassen. Hier vind je een aantal blogs die je terug kunt vinden in het boek.

Met En nu wij! heb ik de Agile-lading van ‘En nu Agile?’ af gehaald en dit boek herschreven naar een meer algemene organisatiecontext, waarin heus de term ‘Agile’ nog gebruikt wordt. Het resultaat is een boek waarvan de opbouw is volledig anders en de leesbaarheid is sterk verbeterd. Wat blijft zijn de inzichten, ervaringen en anekdotes uit eerdere blogs, de koppeling naar mijn eerdere boeken en inzichten, en de vertaling naar wat dit voor jou en jouw team betekent.

De vierde verhaallijn heeft als werktitel ‘En nu…? – Hoe word ik een mindful ninja?‘ ‘En nu jij!’ is een praktisch zelfhulpboek. Het raakt motivatie en drijfveren en is her en der filosofisch. Maar vooral gericht op concrete actie. Heel handig als je niet weet waar je moet beginnen. ‘En nu echt!’ is de verdieping, je moet wel een beetje een nerd zijn wil je echt de diepte in gaan en vanuit psychologie, neurologie en biologie willen begrijpen waarom we doen wat we doen. Er zit al veel meer filosofie in. Sterker nog, het gaat juist over het ter discussie stellen van wat je weet. In ‘En nu…?’ ga ik ter discussie stellen wat je voelt. Want ook wat je voelt is een product van wat je weet, denkt en hebt ervaren. En kan zowel een blokkade als een katalysator voor verandering zijn. Hoe zet je dit in en word je de ‘mindful ninja’ die zelfbewust en beheerst stappen kan zetten in de juiste richting? Op mindfulninja.nl lees je de blogs die de basis zullen zijn van dit boek. En misschien wordt de titel wel ‘En nu eerlijk!’, naar de gelijknamige podcastserie, waarin ik in gesprek ga met mensen over hun leven, of misschien wel het leven.

Ook voor beweging in je organisatie

Beweging is belangrijker dan ooit. Stilstand betekent niet alleen achteruitgang, maar zelfs ondergang. Je moet gaan bewegen. Het vuur moet terug in de organisatie. Vuur vanuit drijfveren en motivatie. Als mensen in beweging komen beweegt je organisatie. Met mensen die meer durven, en gaan leren en experimenteren worden belemmeringen doorbroken en wordt de organisatie proactief. Dat is dan ook de basis van mijn werk.