De trainingen, workshops, webinars en programma’s die ik ontwikkel hebben in principe een standaard opbouw. Vanuit de ontwikkelvraag kiezen we een format en voegen we de juiste bouwstenen toe, waardoor de duur en omvang van de verschillende blokken in de praktijk varieert.

1. En nu jij! – Waarom wel?

Mijn sessies beginnen altijd bij de vraag waarom je zou willen veranderen, vanuit de ‘En nu jij!’-gedachte. Drijfveren, motivatie en de theorie van geluk komen aan bod.

2. Waarom niet?

Wat zijn de processen in je hoofd die ervoor zorgen dat je niet de dingen doet die je wil doen? Of die je moet doen? Hoe werkt gedrag? Waarom begrijpen we elkaar niet?

3. Hoe dan wel?

Hoe kan je de processen van stap 2 doorbreken? Welke trucs zijn er om je niet tegen te laten houden door je eigen beperkende gedachtes?

4. En nu echt!

Al mijn optredens eindigen met werkelijke actie. Door iets kleins te doen ervaar je als deelnemer hoe het werkt en wat het je brengt. Want als je het eenmaal gedaan hebt, heeft je brein opgeslagen dat je het kan. Dat is de basis om mee verder te gaan. Het hek is van de dam en het eerste schaap is er over.