Om teams te activeren ontwerp ik trainingen, workshops, webinars en ontwikkelprogramma’s. Van een half uur tot meerdere dagen of een heel programma, online of offline, het kan allemaal. Ook ben ik in te zetten als spreker, dagvoorzitter of facilitator. Neem contact met me op om te bespreken wat ik voor jou of jouw team kan betekenen. 

Mijn interventies zijn altijd:

✓ Inspirerend
✓ Praktisch
✓ Interactief
✓ Concreet
✓ Confronterend
✓ Leuk
✓ Gebaseerd op wetenschappelijke inzichten

Formats:

1. Inspiratiesessie (online of offline)
2. Training (op basis van de ‘maak werken leuker’-aanpak)
3. Teamontwikkelprogramma (op basis van de ACTIE aanpak)

Graag spar ik met je over het samenstellen van een format op basis van onderstaande bouwstenen. Neem contact me op via mail of via de contactpagina.

Bouwstenen:

De basis van de bouwstenen ligt in mijn vier boeken, waarvan ik er drie af heb.

En nu jij! – persoonlijk leiderschap

Werkplezier maakt werken leuker, haalt energie naar boven en leidt tot minder verzuim, meer productiviteit en minder verloop.

‘Geluk’ en ‘succes’ zijn woorden die voor iedereen een andere betekenis hebben. Maar wat is het? En waarom is het zo ongrijpbaar? Wat betekent het voor jou? En is het eigenlijk wel zo ongrijpbaar? Overkomt het je, of is de praktijk toch anders?

➢ Waar sta ik nu?
➢ Wat vind ik belangrijk?
➢ Waar wil ik heen?
➢ Hoe kom ik daar dan?
➢ Wat houdt me tegen?

Gebaseerd op mijn boek ‘En nu jij!‘. Lees mijn blog over waarom iedereen mijn training moet volgen.

En nu echt! – gedrag en effectiviteit

Na deze training/workshop snappen de deelnemers beter waarom ze doen wat ze doen en zijn ze in staat dit bewuster te sturen. Dit leidt tot meer effectief gedrag en dus meer resultaat.

➢ Hoe werkt gedrag?
➢ Waarom doe ik niet gewoon wat ik wil doen?
➢ Hoe kan ik bewust stappen in de juiste richting zetten?

Lees mijn blog over hoe je er voor zorgt dat je de volgende stap zet of kijk hier voor meer informatie over de training.

Gebaseerd op mijn boek ‘En nu echt!‘.

En nu wij – samenwerken en vertrouwen

Gebaseerd op de inzichten van ‘En nu jij!‘ gaan we op zoek naar drijfveren, doelen en intrinsieke motivatie. Ook gaan we in op remmingen en beperkingen.
Vervolgens focussen we op effectief gedrag en samenwerking, vanuit de theorie van ‘En nu echt!‘ Na deze training is er binnen het team meer vertrouwen, meer wil om samen te werken en meer effectiviteit.
Als je van elkaar weet wat de ander drijft, wat de ander echt belangrijk vindt, kun je beter samenwerken. Kan je elkaar de bal toespelen. Door het met elkaar te hebben over de dingen die je echt belangrijk vindt ga je elkaar echt leren kennen.

➢ Waarom doen mensen niet gewoon het goede?
➢ Hoe werkt gedrag en hoe zorg je er voor dat ze doen wat de bedoeling is?
➢ Hoe krijg je mensen in beweging?
➢ Hoe verander je een organisatie?

Lees mijn blog over onze natuurlijke neiging om samen te werken, die over het nieuwe normaal of die over de waarheid die niet bestaat.
In mijn derde boek ‘En nu Agile!‘ heb ik mijn inzichten op het gebied van organisatieverandering in de Agile context en de gevolgen die dit heeft voor jou, je team en je organisatie gebundeld.

En nu online!

Een online ontwikkelprogramma voor jou of voor je medewerkers. Effectiever je doelen bereiken met meer inzicht in je gedrag. Je remmingen doorbreken en werkelijk in beweging komen.

➢ 90 dagen focus op jouw ontwikkeling
➢ 13 videolessen
➢ 13 leesopdrachten uit de boeken
➢ 13 weekchallenges
     Lees hier meer over de 13 modules

In dit programma heb ik het beste gebundeld uit alle kennis en ervaring die ik heb opgebouwd in 100 workshops en trainingen, 300 blogs, (bijna) drie boeken en bijna 20 jaar werkervaring.

Hier vind je meer informatie.

En nu actie! (Kickstartworkshop)

Klik hier voor de infographic.
Je staat aan de vooravond van belangrijke veranderingen. Maar je zoekt de vonk, de kickstart. Het begin.
Met de kickstartworkshop zet ik teams ‘aan’. Wat is het doel? Waar willen we heen? En willen we daar wel heen? Hoe komen we daar? En wat is dan de eerste stap?

In een korte, praktische en energieke workshop gaan de deelnemers aan de slag met vragen als ‘wat zou je willen?’, ‘wat als alles zou kunnen?’ en ‘wat houdt je tegen?’. Deelnemers gaan ‘aan’ en komen in beweging. Op een laagdrempelige manier gaan mensen met elkaar in gesprek over wat zij echt belangrijk vinden. Het nadenken over wat je leuk vindt, wat je trots maakt en waar je heen zou willen als alles kan, inspireert en maakt energie los. Die energie zet ik in om een eerste volgende stap te zetten. 

Lees mijn blog over succesvol worden door je eigen rol te spelen in het heden.

En nu outside the box!

De gebaande paden zijn niet altijd de kortste weg. En de kortste weg is niet altijd de beste weg. Wil je leren buiten bestaande kaders te denken? Creatieve invalshoeken gebruiken om tot innovatieve ideeën te komen? Voorbij je beperkingen denken? In de training ‘Outside the box denken’ ervaar je wat outside the box denken is, hoe je het doet, welke theorie er onder ligt, welke varianten er zijn en waarom je het zou moeten doen. En waarom en wanneer vooral niet. Met praktische oefeningen en heldere theorie ben je na deze training in staat je eigen, unieke oplossingen te bedenken voor zowel alledaagse als meer complexe uitdagingen.

Lees mijn blog over nieuwsgierigheid en outside the box denken.

En nu bloggen!

In deze workshop word je uitgedaagd over je excuses heen te stappen en je expertise, mening of inspiratie om te zetten in een blog. Concrete handvatten met theorie onderbouwd stellen je in staat de workshop uit te lopen met een opzet voor je eerste blog, die je binnen twee weken kunt publiceren. En daar ga ik je bij helpen!

En nu contact?

Laten we sparren over hoe we jou of jouw team kunnen activeren met een interventie of programma. Neem contact met me op via mail, het contactformulier of stuur me direct een appje via de button rechtsonderin je scherm.