Over lente

Vandaag gaat het kwik mogelijk de 20 graden aantikken. Vanmorgen toen ik de hond aan het uitlaten was om 7.00 uur was het al heerlijk licht, priemde de zon al boven de horizon uit en hoorde ik overal de vogeltjes fluiten. En de zon gaat pas om zeven uur weer onder!
De lente is dit weekend zowel meteorologisch als astronomisch begonnen. En de natuur doet haar best er ook echt al wat van te maken. De krokusjes hebben hun koppies al boven het gras uit gestoken. Mensen worden vrolijk. Licht, zon, warmte… Eigenlijk zijn we ook maar gewoon rare planten. Zoek op Google op plaatjes van lente en je ziet alleen maar vrolijke plaatjes. Of speel wat lenteliedjes op YouTube (deze, deze, deze, deze of deze). Ook heerlijk.

De lente is de opmaat naar de zomer. In de lente maakt de natuur zich op voor het verzamelen van voedingsstoffen om de volgende winter weer door te komen. Zoogdieren worden vroeg in de lente geboren, zodat ze voldoende sterk zijn wanneer de volgende winter aanbreekt.
Met de mens gebeurt ook van alles: Het zonlicht wordt sterker. Dat heeft effect op mensen, omdat de hoeveelheid serotonine en dopamine hoger wordt. Dit zorgt voor een algemeen welbevinden en enige euforie. (Wikipedia)

In de economie lijkt de lente ook aan te breken. Al wordt het vandaag nog geen 20 graden. Wel zijn er tekenen die er op wijzen. De eerste krokusjes steken voorzichtig hun koppie uit het gras. Voor sommigen betekent dit dat ze gaan kijken hoe groen het gras bij de buren is. De lente in de bol (van de mens in dit geval) zorgt er voor dat mensen onrustig worden, aan nieuwe dingen willen beginnen, zin hebben om een stap te maken… Maar het gras in de eigen achtertuin wordt ook groener. En dat is veel makkelijker bereikbaar. Natuurlijk stap je niet zomaar door de schuifpui in de zon en moet je ook wel wat drempels over. Desalniettemin stel ik voor dat we eerst even allemaal naar ons eigen gazonnetje kijken voordat we over de schutting luren. En als de mat er dan echt zo mooi bij ligt daar en bij jezelf is het geel en verdord, zet dan ook vooral die stap. Klim over die schutting. En doe het dan nog deze lente, zodat je er ook klaar voor bent als de winter weer aanbreekt. Of koop een fles Pokon, ga verticuteren, en breng nieuw leven in je tuin.

Succes.

Groeten,

Frank

PS: mocht je maandag ondanks de lente toch moeite hebben uit bed te komen doordat de klok terug is gezet, hier een tip.

Deze post (of een bewerking daarvan) is onderdeel van mijn boek ‘En nu jij!’. Klik hier voor meer info.

En nu jij!

Als je nog niet uitgelezen bent, er staan nog 350 blogs voor je klaar. En bijna 100 podcasts. Of bestel een van mijn boeken.
Wil je een mailtje krijgen als er een nieuwe blog of podcast online staat en mijn boek ‘En nu jij!’ als ebook ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn update.
Maar van lezen en luisteren alleen kom je niet vooruit. Wil je echt aan de slag? Start dan vandaag nog met mijn coachingsprogramma of schrijf je in voor een training.