Over leuk, lekker, lachen en lente!

De laatste weken zijn de oppositiepartijen weer veel in het nieuws. Gisteren was het opstappen van Hero Brinkman uit de PVV voor de oppositie reden om weer eens te gaan roepen dat het nu echt tijd werd voor nieuwe verkiezingen. Ik zeg niet graag iets over de politiek, want ik heb er te weinig verstand van. Sowieso heb ik me vaker verbaasd over de vraag wie ons land nu eigenlijk regeert. Politici zijn uiteindelijk, net als veel managers, uit op persoonlijk gewin. Zij moeten aan de macht. Dus als er een reden is om het bestaande kabinet om te duwen zodat je van oppositiepartij naar coalitiepartij kunt transformeren, dan lijk je dat niet na te moeten laten. Of dat schadelijk is voor het land is minder relevant.

Je zou maar in de oppositie zitten. En dus alleen maar zoeken naar manieren om te kunnen schoppen. Een constante focus op negativiteit dus. Wat zonde van alle tijd en energie. Je moet doen wat je leuk vindt!

Van Wikipedia:
Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat lachen gezond is en een therapeutisch effect kan hebben. (…) De hersenen maken endorfine en dopamine aan tijdens het lachen. Door deze pijnstillende stof voelt iemand zich lekkerder. Lachen werkt daarnaast stressverlagend en stimuleert het immuunsysteem van het lichaam. Sociaal lachen blijkt ook de drempel voor pijn te verhogen.

Het leven is echt te kort om je te focussen op negativiteit. Laten we leuke dingen doen. Tevreden zijn met wat we hebben. Met elkaar vooruit bewegen. Pak het effect van de lente mee. Lach! Als het moet met hulp.

Lekker soft. Lekker zweverig. Lekker.

Groeten,

Frank

Deze post (of een bewerking daarvan) is onderdeel van mijn boek ‘En nu jij!’. Klik hier voor meer info.

En nu jij!

Als je nog niet uitgelezen bent, er staan nog 350 blogs voor je klaar. En bijna 100 podcasts. Of bestel een van mijn boeken.
Wil je een mailtje krijgen als er een nieuwe blog of podcast online staat en mijn boek ‘En nu jij!’ als ebook ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn update.
Maar van lezen en luisteren alleen kom je niet vooruit. Wil je echt aan de slag? Start dan vandaag nog met mijn coachingsprogramma of schrijf je in voor een training.