Over ronde ballen en zo

Het EK komt eraan. Mooi hoe een sportevenement een land kan beïnvloeden.

Het land kleurt weer oranje. De eerste reclames die het thema ‘misbruiken’ zijn al gespot. We zijn weer één team, met één taak. Alle neuzen dezelfde kant op. Overmoedigheid tegenover negatief pessimisme. 17 miljoen coaches met eigen meningen. Redenen en excuses. En de discussies rondom de bal! Er wordt alweer veel gesproken over “Tango 12“.

Ik las dit op een site van een sportwinkel:

De bal die sportfirma Adidas heeft gefabriceerd voor de Europese titelstrijd van 2012 ‘vliegt’ nog sneller door de lucht dan zijn voorganger van de WK 2010, de veelbesproken Jabulani. Dat heeft een topman van het Duitse bedrijf gezegd. „Ook dit speeltuig is onvoorspelbaar voor de keepers. We verwachten daarom veel doelpunten op de eindronde in Polen en Oekraïne.”

Vond ik onze analyse van Jabulani van twee jaar geleden beter.

Op Mannennieuws.nl wordt gehoopt dat alleen de naamgeving al gaat zorgen voor een beter eindresultaat van ‘onze jongens’.

De ballen zijn in ieder geval min of meer rond, we spelen het spel met dezelfde regels en hebben hetzelfde doel (wel halverwege wisselen). Ik heb er weer zin in.

Groeten,

Frank

En nu jij!

Als je nog niet uitgelezen bent, er staan nog 350 blogs voor je klaar. En bijna 100 podcasts. Of bestel een van mijn boeken.
Wil je een mailtje krijgen als er een nieuwe blog of podcast online staat en mijn boek ‘En nu jij!’ als ebook ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn update.
Maar van lezen en luisteren alleen kom je niet vooruit. Wil je echt aan de slag? Start dan vandaag nog met mijn coachingsprogramma of schrijf je in voor een training.