Over vier plus één tips om te doen wat je wil doen

Het klinkt allemaal mooi, dat werkgeluk, maar na iedere training of conferentie val je weer terug in je oude gedrag. Ons gedrag wordt bepaald door onbewuste processen die je tegenhouden de juiste beslissingen te nemen. Hoe kan je nou wél verder komen en meer werkgeluk ervaren?

Op de Unconference, het openingsevent in Amsterdam op maandag 23 september gaf ik een Lightning Talk: vanaf de zeepkist gaf ik in 10 minuten ‘Vier plus één tips voor duurzame gedragsverandering om te doen wat jij wil’. In de aanloop naar dit event, en naar de Week van het Werkgeluk gaf ik al een interview waarin ik uitlegde waarom ik werkgeluk zo’n belangrijk onderwerp vind.

Ik opende de Lightning Talk met de stelling dat gedragsverandering moeilijk is. Het is moeilijk omdat ons brein is ingesteld op overleven, op doen wat je gisteren deed. Want als je precies hetzelfde doet wat je gisteren deed, overleef je dag net als gisteren. Een mooi mechanisme. Maar het werkt je tegen als je wil veranderen omdat je morgen niet op hetzelfde punt wil staan als vandaag. Je zal bestaande patronen moeten gaan doorbreken. En dat is lastig. Daarom vier plus één tips om je daar bij te helpen.

Lees verder op Weekvanhetwerkgeluk.nl…

Of beluister de talk op Spotify (in je Apple Podcast app of op SoundCloud kan ook).

https://open.spotify.com/episode/3h8MEhr7mQ6247YBzfjfH1?si=qqUEYw–TY227VT2PjRP5g

1 gedachte over “Over vier plus één tips om te doen wat je wil doen

  1. Pingback: Over hoe je er voor zorgt dat je de volgende stap zet – Bij Oeben

Reacties zijn gesloten.