Over de inhoud van mijn eerste boek

Het is alweer drie en een half jaar geleden dat ik mijn boek ‘En nu jij!’ publiceerde. Het boek ontstond door een grote berg bestaande blogs aan elkaar te rijgen en te herschrijven. Maar tussen die blogs schreef ik ook allemaal nieuwe tekst, die ik nooit online heb gepubliceerd. Verborgen schatten. Zonde. Tijd om ze te delen. De komende weken elke zondagochtend een nieuw deel. Schrijf je in voor de blogalert om elke nieuwe post direct in je mailbox te ontvangen.

Aanleiding (deel II)

Je hebt het al vaker gehoord: je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen succes. Voor je geluk zelfs. Soms heb je het gevoel vleugels te hebben en dat alles vanzelf gaat. Je ontwikkelt je en gaat vooruit. Ook heb je momenten dat je het gevoel hebt al tijden stil te staan. Je voelt je het gevolg van je eigen leven, in plaats van de oorzaak. Je wil stappen zetten, maar weet niet precies waar je moet beginnen. Je wil verder, maar weet niet waarnaartoe. Het is tijd je leven niet meer aan het toeval over te laten. Het is tijd de regie te pakken. Het is tijd voor jou!

Gefeliciteerd. Je hebt regie. Het heft in eigen hand. Door al je keuzes hangen een quarterlife crisis, een dertigerssyndroom en een midlifecrisis dreigend in de lucht. De wereld draait door en met elke draai laat je een stukje van je leven achter. Je glas lijkt steeds leger te worden.

Tijd om aan de slag te gaan. Op zoek te gaan naar wat je echt leuk vindt. Je talent inzetten. In je kracht zitten. Energie krijgen terwijl je vooruit gaat. Niet kijken naar wat je achter je laat, maar naar wat er voor je ligt. Niet kijken naar het lege deel in het glas, maar juist naar het volle deel.

Je kunt beseffen dat je een probleem hebt, of niet kunnen kiezen uit alle oplossingen die voor je liggen. Of je hebt helemaal geen oplossing nodig omdat je niet weet wat je probleem is.

Als je met je eigen ontwikkeling bezig gaat, ga je met jezelf bezig. Ga je naar je eigen belemmeringen kijken. Ga je drempels tegenkomen. Bij iedere drempel moet je bedenken of je er overheen wil.

‘En nu jij!’ is geen pleidooi voor het zoeken naar een andere baan. Je bent zo mobiel als je zelf wil zijn. Wel wil ik pleiten voor het maken van keuzes over je carrière. Als je een beetje oplet, een beetje bewust met je ontwikkeling bezig bent, kan je dit een hoop plezier opleveren. Dat kan zelfs inhouden dat je er bewust voor kiest er niet bewust mee bezig te zijn. Als je er maar voor zorgt dat je niet ontevreden bent over je loopbaan terwijl je er zelf iets aan had kunnen doen. En jij bent de enige die er wat aan kan doen, als je niet aan het toeval overgelaten wil zijn.

Success is no accident. It’s hard work, perseverance, learning, sacrifice, and most of all, love of what you are doing.

Pele

In acht stappen word je aan de hand genomen om aan de gang te gaan met het helder krijgen van je doelen. Het geeft je duwtjes in de rug om stapjes te zetten. Stapjes in een richting die je zelf bepaalt. Een richting die je zelf af en toe zal wijzigen. En zo bewandel je een weg die vooral ook onderweg leuk moet zijn. Want je einddoel staat niet vast en je leeft ondertussen je leven.

Het feit dat je mijn blogs aan het lezen bent geeft aan dat je aan de slag wil. Dat is gaaf. Als je er de tijd voor neemt en je jezelf de ruimte geeft kan je je door dit boek laten helpen.

Veel plezier tijdens je reis. Je trektocht. Of je verblijf. Stuur een kaartje.

Ik ben natuurlijk heel benieuwd wat je van mijn boek vindt. Laat je het me weten?

Groeten,

Frank

Deze post is onderdeel van de ‘Aanleiding’ (de introductie) in ‘En nu jij!’. Hier vind je meer informatie over het boek. Bestel het boek hier direct bij de uitgever, of bijvoorbeeld bij bij bol.com of managementboek. Of stuur me een berichtje, dan verstuur ik ‘m zelf aan je. Of ik kom ‘m brengen.

En nu jij!

Als je nog niet uitgelezen bent, er staan nog 350 blogs voor je klaar. En bijna 100 podcasts. Of bestel een van mijn boeken.
Wil je een mailtje krijgen als er een nieuwe blog of podcast online staat en mijn boek ‘En nu jij!’ als ebook ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn update.
Maar van lezen en luisteren alleen kom je niet vooruit. Wil je echt aan de slag? Start dan vandaag nog met mijn coachingsprogramma of schrijf je in voor een training.