Over wat er gebeurt Bij Oeben: Opgeladen weer aan de slag straks!

IMG_8496

Lees deze update hier op mailchimp of schrijf je in om de update voortaan in je mail te krijgen.

Beste <voornaam>,

Het is vakantie. En als die straks voorbij is, wat gaan we dan doen? Weer aan het werk? Waarschijnlijk wel. Weer naar kantoor? Waarschijnlijk niet, of slechts beperkt. Weer een jaar hetzelfde doen? Dat is de vraag. Met dezelfde mensen? Op afstand? Elkaar tegenwerken en saboteren? Die collega verdenken van duikgedrag? Vinden dat het anders moet? Dat het zo niet langer kan?

We kunnen het er bij de koffiemachine niet over hebben, want daar treffen we alleen onze partner, die ook thuis werkt. En die heeft het nou wel gehoord. Misschien heeft die al eens gezegd: misschien moet je er eens wat aan doen, in plaats van je hier te beklagen.

“Als je doet wat je gisteren deed, krijg je wat je gisteren kreeg” en “het is stompzinnig een andere uitkomst te verwachten als je steeds hetzelfde blijft doen”. Aldus de heren Ford en Einstein. Als je straks, ook al is het vanuit huis, gewoon weer met elkaar aan het werk gaat en iedereen doet wat ze voorheen ook deden, dan verandert er niets.

Juist de periode na een vakantie, en zeker een die in een op zichzelf al vreemde periode valt, leent zich om dingen eens structureel anders aan te gaan pakken. Een eigen variant van ‘het nieuwe normaal’ te creëren. Ik zal Rutte cs er niet op aanspreken, maar het is mooi hoe de titel van mijn blog van drie jaar geleden in deze context zo relevant geworden is. Ik schreef over het nieuwe normaal en hoe je dat kunt creëren door het ‘normale’ uit balans te brengen, helden op een voetstuk te zetten en ‘FOMO’ te creëren. Hiermee kan je een cultuurverandering teweeg brengen.

Kickstart hiervan kan een workshop of programma zijn. Een lancering met misschien wel bewust iets te veel bombarie, zodat er echt wat beweegt. Zodat mensen opkijken en de enthousiastelingen kunnen aanhaken. Of het nou gaat om de aangepaste manier van werken vanwege het heersende Coronavirus, een impuls op teamgevoel en samenwerking of een herziene focus in de strategie.

Dit zijn precies de workshops en programma’s die ik ontwikkel. Op basis van een aantal formats en bouwstenen, op maat gemaakt naar de vraag vanuit de organisatie.

Wil je individueel aan de slag met het opstellen van je doelen en het zetten van stappen op weg hier naartoe? Kijk dan eens naar mijn online ontwikkelprogramma ‘En nu online!‘ of mijn trainingen.Gebruik de energie die je hebt opgedaan deze zomer om dingen werkelijk anders te gaan doen straks. En laat mij je daar bij helpen.

Groeten,

Frank

Bedankt voor jullie reacties!

Ik kreeg hele mooie reacties op mijn vorige update, waarin ik eerlijk was over waar ik tegenaan liep en mee bezig ben. En over de podcastserie die ik aan het opstarten ben, nadat ik spontaan een eerste podcast opnam. De eerste gesprekken staan gepland, dus stay tuned!
Lijkt het jou tof om geïnterviewd te worden in mijn podcast en samen tot nieuwe inzichten te komen? Durf jij ook eerlijk te zijn over wat je wil en wat jou tegenhoudt? Reply dan op deze mail, dan plannen we een afspraak (op anderhalve meter, uiteraard).
En nu eerlijk!

En nu jij!

Als je nog niet uitgelezen bent, er staan nog 350 blogs voor je klaar. En bijna 100 podcasts. Of bestel een van mijn boeken.
Wil je een mailtje krijgen als er een nieuwe blog of podcast online staat en mijn boek ‘En nu jij!’ als ebook ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn update.
Maar van lezen en luisteren alleen kom je niet vooruit. Wil je echt aan de slag? Start dan vandaag nog met mijn coachingsprogramma of schrijf je in voor een training.