Over je shirt en de gang

Op dit moment voer ik veel sollicitatiegesprekken. In deze gesprekken staat persoonlijke ontwikkeling centraal. In onze filosofie is ambitie, drive en enthousiasme de basis van een goeie PMO’er (of is het PMO-er?). Bovendien stelt mijn werkgever de werknemer centraal en is men er van overtuigd dat door goed voor haar werknemers te zorgen zij uiteindelijk daar zelf de voordelen van kan genieten. En iemand die doelgericht groeit binnen zijn of haar ambitie, werkt het hardst en levert dus de meeste toegevoegde waarde. Vervolgens groeit hij harder, ontwikkelt zich sneller en levert weer meer toegevoegde waarde.
En toegevoegde waarde is dan weer de basis van onze PMO-propositie.
Lange inleiding voor waar ik eigenlijk naar toe wil.

In de gesprekken die ik voer focussen we dus op persoonlijke ontwikkeling. Iemand moet een duidelijk doel hebben op het gebied van ontwikkeling van competenties en de volgende carrièrestap moet daar aan bijdragen. Dit betekent echter niet dat deze carrièrestap alleen maar een investering is om het doel te bereiken. Want, zoals ik al eerder schreef, gaat het niet alleen maar om het bereiken van een doel. Dat doel bereik je zelfs vaak helemaal nooit, omdat je tussentijds telkens je doel bijstelt. Het is ook helemaal niet leuk om een doel te bereiken, want waar werk je dan nog voor? De belangrijkste motivator voor werknemers is progressie. Je wil vooruit komen. Dat is belangrijk. Daar kom je voor je bed uit. Daardoor ren je met je shirt over je hoofd door de gangen van je kantoor.

Dat is dus waar ik nu veel met mensen over praat. Dat zijn de primaire vragen. Waarvan trekken mensen hun shirt over hun hoofd? Waarvan genieten ze onderweg?

En daarvan trek ik dan weer mijn shirt over mijn hoofd.

Groeten,

Frank

2 gedachten over “Over je shirt en de gang

  1. Pingback: Over hoe tijd het nieuwe geld is – Bij Oeben

  2. Pingback: Over ontwikkelen met en reizen zonder doel – Bij Oeben

Reacties zijn gesloten.