Over je baan als een bonk klei

In diverse blogs schreef ik over doen wat je leuk vindt. Deze ging over blijven of weggaan en niet daarover zeuren. Veel beter is doen aan iets dat ‘jobcrafting’ blijkt te heten. Of ‘baanboetseren’. Er blijkt al veel over geschreven, dus ik maak het niet te lang. De essentie is dat je werkt aan het kneden van je baan, zodat deze (beter) aansluit bij je ontwikkeling, je wensen, je vaardigheden, zodat je dus blijer bent met je baan en je niet van baan hoeft te veranderen. Je baan groeit met je mee. Scheelt een hoop gedoe en je maakt toch meters.

Toevallig (ik las er pas vorige week over) hebben wij met ons team drie weken terug een sessie gehouden waar we onze eigen interesses en krachten naast ons gezamenlijk takenpakket hebben gehouden om te bekijken waar we taken beter konden verdelen zodat we allemaal meer leuke dingen deden en meer in onze kracht zouden zitten. Jobcrafting avant la (gelezen) lettre. Wist ik veel.
Ik ben fan. Ik adviseer het iedereen. Ga aan de slag. Eventjes de handjes in het water, en boetseren maar!

Succes. Ben benieuwd naar jullie vorderingen. En ik help graag.

Groeten,

Frank

Deze post (of een bewerking daarvan) is onderdeel van mijn boek ‘En nu jij!’. Klik hier voor meer info.

En nu jij!

Als je nog niet uitgelezen bent, er staan nog 350 blogs voor je klaar. En bijna 100 podcasts. Of bestel een van mijn boeken.
Wil je een mailtje krijgen als er een nieuwe blog of podcast online staat en mijn boek ‘En nu jij!’ als ebook ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn update.
Maar van lezen en luisteren alleen kom je niet vooruit. Wil je echt aan de slag? Start dan vandaag nog met mijn coachingsprogramma of schrijf je in voor een training.