Over het verband tussen Nederland en verwennerij

Het verband tussen Nederland en verwennerij is niet zomaar logisch. Wij zijn nuchter. Doe maar gewoon, doe je gek genoeg. Stamppot eten. Maar toch ligt verwend zijn dichter bij onze cultuur dan je misschien denkt.

Dertigers zijn onrustig, Generatie Y wil alles, door mobile en social media weten we alles. We wonen bijna bovenop de piramide van Maslow. Ik bedacht mij vanmiddag dat het wel eens zou kunnen dat dit probleem in Nederland groter is dan in de ons omringende landen, laat staan in de landen veel verder weg. Natuurlijk is Nederland een ontwikkeld land. Welvaart, rijkdom, technologische ontwikkelingen. Maar Nederland is ook een typisch dienstenland.
Wij zijn minder van de fabrieken, de ambachten en de grondstoffen. Dit betekent dus ook dat de uitwisselbaarheid van werk hoger is. Niemand leert nog echt een ‘vak’. Een specialist is nog steeds een generalist. Alles leuk vinden is in Nederland dus ook veel makkelijker. Want we kunnen ook daadwerkelijk veel meer. Iedereen wil manager worden, of anders consultant. Goed stel hersens, Google op zak, aan de slag! Moet de rest van de wereld nog even meewerken. Maar dan ligt Nederland ook daadwerkelijk aan je voeten. Dat maakt het er allemaal niet makkelijker op…

Succes allemaal.

Groeten,

Frank

En nu jij!

Als je nog niet uitgelezen bent, er staan nog 350 blogs voor je klaar. En bijna 100 podcasts. Of bestel een van mijn boeken.
Wil je een mailtje krijgen als er een nieuwe blog of podcast online staat en mijn boek ‘En nu jij!’ als ebook ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn update.
Maar van lezen en luisteren alleen kom je niet vooruit. Wil je echt aan de slag? Start dan vandaag nog met mijn coachingsprogramma of schrijf je in voor een training.