Over mijn boeklancering

Workshop

Donderdag 27 september was de zesde verdieping van Hooghiemstra in Utrecht het decor van het kraamfeestje van mijn tweede boek ‘En nu echt!’ Wij hebben dit gevierd met een workshop voor klanten, relaties, vrienden en familie. Ik heb de groep uitgedaagd, voor het blok gezet, wakker geschud en in gesprek laten gaan. Over gedrag, remmingen, doelen, uitdagingen, denkbeelden, overtuigingen en nog veel meer. Veel energie en interactie. Een geslaagde middag.

Waarom doen we allemaal zo raar?

Mijn centrale ‘onderzoeksvraag’ die heeft geleid tot het boek is ‘waarom doen we allemaal zo raar?’ En waarom doen we niet gewoon het goede? Waarom maken we het onszelf en elkaar zo moeilijk? En als je het antwoord daar op weet, hoe kan het dan wel? De ondertitel ‘waarom niet en hoe dan wel?’ zegt het al. Dat is waar ik me op richt. Dat is hoe ik mensen en organisaties help. Het gewoon leuker en gezelliger maken. Daar komt het op neer. Zodat er minder gedoe, minder gezeik, meer productiviteit, minder verloop, meer tevredenheid en meer betrokkenheid is. En dus meer resultaat. Het resultaat dat jij belangrijk vindt.

Over ‘En nu echt!’

Na het succes van mijn eerste boek ‘En nu jij!’ heb ik in september 2018 als vervolg ‘En nu echt!’ uitgebracht. Deze opvolger is precies wat je nodig hebt als je in beweging wil blijven.

Waarom doen we de dingen die we doen? En waarom vooral ook niet? Ik ging op zoek naar de antwoorden op deze vragen. Want als je weet hoe dit werkt kan je stappen zetten die je verder brengen in de richting van jouw doelen. Ik wilde het begrijpen en als ik het kan, kan jij dat ook. Graag deel ik in heldere taal wat ik heb ontdekt. Je dagelijkse gedrag wordt bepaald door onbewuste processen in je brein. Deze zijn logisch uit te leggen. Psychologisch, biologisch en neurologisch. Ik leg je eerst uit hoe je angsten en je automatische piloot er voor zorgen dat je vooral doet wat je gisteren deed. In het tweede deel van dit boek vertel ik je wat je kunt doen om ondanks je rare mensenbrein toch vooruit te komen.

‘En nu echt!’ is hier te bestellen als paperback, of bij de webwinkel bij jou in de buurt. ISBN 9789463676090.

Ook voor beweging in je organisatie

Beweging is belangrijker dan ooit. Stilstand betekent niet alleen achteruitgang, maar zelfs ondergang. Je moet gaan bewegen. Het vuur moet terug in de organisatie. Als mensen in beweging komen beweegt je organisatie. Met mensen die meer durven, en gaan leren en experimenteren worden belemmeringen doorbroken en wordt de organisatie proactief. Maar wat houdt mensen tegen de juiste stappen te zetten? Hoe werkt gedrag? En hoe kan het dan wel? Lees ‘En nu echt!’ en krijg de antwoorden.

In onze programma’s en interventies maken we gebruik van de onderliggende kennis en theorie om mensen in organisaties in beweging te krijgen. Om anderen in beweging te krijgen is het belangrijk zelf te begrijpen hoe verandering in je hoofd tot stand komt en wordt tegengewerkt. Door het zelf te ervaren kan je er anderen mee beïnvloeden. Voor managers die verantwoordelijk zijn voor een verandering in een organisatie is het daarom essentieel kennis te hebben van deze principes.

En nu jij!

Als je nog niet uitgelezen bent, er staan nog 350 blogs voor je klaar. En bijna 100 podcasts. Of bestel een van mijn boeken.
Wil je een mailtje krijgen als er een nieuwe blog of podcast online staat en mijn boek ‘En nu jij!’ als ebook ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn update.
Maar van lezen en luisteren alleen kom je niet vooruit. Wil je echt aan de slag? Start dan vandaag nog met mijn coachingsprogramma of schrijf je in voor een training.