Over hoe zelforganiseren in onze genen zit

“Maar niet iedereen kan mee in deze nieuwe manier van werken! Wat moeten we straks met de mensen die niet mee komen? Die vaste structuren nodig hebben? Die niet tegen de onzekerheid en de wendbaarheid kunnen?”, vroeg een van de deelnemers van de training ‘Agile HR’ die ik onlangs volgde.

De complexiteit van de marktomstandigheden en de snelheid waarin de ontwikkelingen elkaar opvolgen neemt toe en dat zal nog wel even doorgaan. Om dat aan te kunnen moet er directer samengewerkt worden. Samenwerken is niks nieuws. Er is geen organisatie waarin niet samengewerkt wordt.

Wel nieuw is dat dat samenwerken steeds korter op elkaar moet plaatsvinden. Dat doen we in teams. Ook dat is niet echt nieuw. Wel relatief nieuw is het om die teams zelforganiserend en multidisciplinair in te richten. Er zijn minder vastomlijnde structuren en functieprofielen. Teamleden pakken werk op dat bij hen past en wat prioriteit heeft.

Maar waarom is dat eigenlijk?

Lees verder bij P&O Partner…

Photo by Museums Victoria on Unsplash.

Meer lezen?

En nu jij!

Als je nog niet uitgelezen bent, er staan nog 350 blogs voor je klaar. En bijna 100 podcasts. Of bestel een van mijn boeken.
Wil je een mailtje krijgen als er een nieuwe blog of podcast online staat en mijn boek ‘En nu jij!’ als ebook ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn update.
Maar van lezen en luisteren alleen kom je niet vooruit. Wil je echt aan de slag? Start dan vandaag nog met mijn coachingsprogramma of schrijf je in voor een training.