Over innovatie en hoe we ons niet meer laten verrassen

We hebben de afgelopen eeuwen een paar mooie revoluties gehad. Iedere revolutie heeft ons een paar stappen verder gebracht. De industriele revolutie, de stoomrevolutie. Mooie tijden waren dat. In een paar jaar tijd lichtjaren verder in ontwikkeling.

De IFA in Berlijn sluit net haar deuren. De IFA is de consumentenelectronicabeurs. Hier worden alle nieuwe technolische snufjes en de nieuwste gadgets gepresenteerd.

Een collega van mij vertelde mij dat het allemaal nogal tegenviel. Er waren maar weinig echt revolutionaire nieuwe producten. Niets schokkends. Wel wat leuke dingetjes hoor, maar het bezoeken van Berlijn niet waard.
Het valt me al een tijdje op dat we nooit meer versteld staan van nieuwe producten. Sterker nog, als we een nieuw product in handen hebben, zijn we verbaasd dat het nog zoveel niet kan. Waarom kunnen we niet overal altijd volop op volle snelheid internetten? Waarom kan onze batterij van de smartphone maar een dag mee?
De ontwikkeling van technologie gaat zo hard dat we ons verbazen dat het niet sneller kan.

4G komt eraan. OK. Werd een keer tijd ook. Samsung komt met een horloge waarmee je kunt bellen, maar daar moet je een speciale telefoon voor hebben en die moet je dan nog in je zak hebben ook. Das toch geen innovatie? Arme Samsung techneuten…
Nee, met technische innovatie laten we ons niet meer verrassen…
In dat kader is het trouwens leuk eens te kijken naar dit filmpje van Philips. Dan zie je pas hoe ver we zijn gekomen, en nog dankzij ons eigen vaderlandse Philips! http://youtu.be/mxGU10jeA_g
Groeten,
Frank

En nu jij!

Als je nog niet uitgelezen bent, er staan nog 350 blogs voor je klaar. En bijna 100 podcasts. Of bestel een van mijn boeken.
Wil je een mailtje krijgen als er een nieuwe blog of podcast online staat en mijn boek ‘En nu jij!’ als ebook ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn update.
Maar van lezen en luisteren alleen kom je niet vooruit. Wil je echt aan de slag? Start dan vandaag nog met mijn coachingsprogramma of schrijf je in voor een training.