Over hoe gaaf het is om mensen in beweging te brengen

Wat is het gaaf om mensen in beweging te brengen!

Vanmorgen deden we de retro van ons blogproject naar aanleiding van mijn boekpresentatie in juni. 

Met vijf enthousiastelingen startten we, geïnspireerd door de stellingen en breakouts in het webinar, in eerste instantie zonder plan maar met een missie aan een meeting. We gingen een blog schrijven!

Inmiddels zijn we vijf blogs verder (je vindt ze in de blog hieronder) en bruist iedereen van de energie. De reacties op de blogs, het schrijfproces zelf, de inzichten die het heeft opgeleverd en de energie van het proces zorgen ervoor dat we besloten hebben door te gaan. Doorgaan met bloggen, maar ook met elkaar inspireren, scherp houden en supporten.

Wat begon als een ludieke manier om mijn boek in de etalage te zetten is uitgegroeid naar dat wat ik het liefste doe: mensen in beweging brengen. Zien wat er gebeurt als je energie aanboort. En dan te bedenken dat ik dat heb opgestart. Dat geeft mij dan weer een berg energie.

Het recept is niet complex. Het begon met een sessie om mensen te inspireren. Een beetje actie, een beetje humor, maar hen vooral in gesprek laten gaan. Hun eigen gedachten laten vormen en uit laten spreken. In net te korte timeboxes, zodat er ‘honger’ ontstond, een ‘appetite’ naar meer. En dan de mogelijkheid faciliteren om verder te gaan. En in die sessie ieders eigen motivatie naar boven halen en een kader bieden om die energie te laten vloeien. Eigen verantwoordelijkheid en eigenaarschap naar voren halen en dan successen maken, delen en vieren.
Dit project duurt niet voort omdat ik het wil, maar omdat het team het wil.

En daar draag ik graag aan bij.

Houd ons in de gaten, want er komt nog veel meer.

Groeten,

Frank